In de wandelgangFNWI volleybaltoernooi 2013

FNWI volleybaltoernooi 2013. Foto: Siesja Kamphuis

Door: Eline van Dillen – De gangen van ons gebouw hebben een bijzondere status. Ze zijn het doolhof voor iedere nieuwe bezoeker, de verbindingsroutes tussen eilandjes van afdelingen, de olifantenpaadjes naar de dichtstbijzijnde koffiemachine, en bovenal ontmoetingsplekken met een hele eigen gedragscode. Met als belangrijkste vragen: of, wanneer en hoe groet ik degene die – al van veel te ver in zicht – me tegemoet komt? Het criterium ‘ken ik hem/haar’ kan je in deze beslissing helpen. Wat wel een volgend dilemma opwerpt, want wanneer doe je dat dan in kantoorcontext, elkaar kennen?

Het was vorig jaar bij de koffieautomaat dat ik hier een gesprek over voerde met een niet-directe-collega maar ganggenoot. Om samen tot de conclusie te komen dat koffieautomaatgesprekjes leuk en zelfs functioneel kunnen zijn, maar niet volstaan voor het échte ontmoetingswerk. En hoe goed het zou zijn als er iets georganiseerd werd. Een activiteit voor alle medewerkers van de FNWI, met een niet ingewikkelder doel dan de collega’s leren kennen die net een andere gang bewandelen. We besloten er werk van te maken.

Een beachvolleybaltoernooi moest het worden. Omdat sport verbindt, gemeenschapszin aankweekt, en tot saamhorigheid leidt. En om een aantal zwaarder wegende en minder hoogdravende redenen: velden van het USC naast de deur, het was zomer, en binnen zitten kon altijd nog.

Met een gelegenheidspersoneelsvereniging, en gelegenheidssponsoring vanuit personeelszaken, lukte het om in een paar weken tijd een toernooitje neer te zetten, én zo’n 20 teams en 120 medewerkers enthousiast te maken voor deelname. Zo vond in juli 2013 het eerste FNWI beachvolleybaltoernooi plaats. Er waren teamshirts, er was rauwkost, er was champagne en er was een winnaar. En zeker ook was er gemeenschapszin en saamhorigheid. Voor herhaling vatbaar, dat vonden wij, en doopten het bij voorbaat tot het ‘jaarlijkse’ FNWI toernooi.

Op maandag 30 juni is voor de tweede keer het FNWI medewerkers beachvolleybaltoernooi gehouden. Dit jaar in combinatie met het PhD toernooi van de PhD council. Lees hier het verslag: medewerker.uva.nl/verslag fnwi volleybaltoernooi

Blogpost: Eline van Dillen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *